Kalender 2025

Jaarkalenders 2025

Om de gebruiker zo veel mogelijk tot dienst te kunnen zijn, zijn er jaarkalenders te vinden die gemaakt zijn tot veel jaar vooruit in de toekomst alsook tot vele jaren terug in het verleden.

Op deze pagina vindt u de jaarkalender voor 2025. Hierop is alle benodigde datum-informatie te vinden, om bijvoorbeeld een optimale planning te kunnen realiseren of om terug te kijken naar data die al geweest zijn. Er is te vinden op welke dag van de week iedere datum valt, en ook de weeknummers zijn bekend. Voor iedere feestdag is op te zoeken wanneer deze plaats vind. Voor sommige dagen is dit een vaste datum, maar er zijn ook feestdagen met een wisselende datum. Vaak zijn de belangrijke data onderaan weergegeven, voor een snel en simpel overzicht.

Geen schrikkeljaar

In het jaar 2025 is er geen schrikkeldag, en februari telt dus 28 dagen. Ook is er bekend wanneer de klok een uur verschoven zal gaan worden. De klok gaat in 2025 in de nacht van zaterdag 30 naar zondag 31 maart een uur vooruit, waardoor deze nacht een uur korter duurt. En in de nacht van zaterdag 26 oktober op zondag 27 oktober, gaat de klok een uur terug, waardoor deze nacht een uur langer duurt.

Bevrijdingsdag

Bevrijdingsdag, 5 mei, valt dit jaar op een zondag. Het zou kunnen zijn dat de festiviteiten alsnog op een andere dag plaatsvinden, bijvoorbeeld de zaterdag ervoor. De zondag heeft in sommige plaatsen echt nog de functie van rustdag, waardoor deze dag vrij van evenementen gehouden wordt. Het zal per gemeente verschillen. Wanneer er veel moeite en tijd in een activiteit gestoken wordt, is het natuurlijk de bedoeling dat veel mensen er op af komen. Wanneer een gemeente gemiddeld veelal niet actief is op zondag, is het daarom niet aan te raden om alsnog bezigheid te stimuleren op de zondag.

Hemelvaartsdag

In 2025 valt Hemelvaartsdag op 29 mei, een donderdag. Ook al weten veel Nederlanders misschien niet meer waarom dit een nationale feestdag is, en wat het inhoudt. Toch is dit een algemene vrije dag. Het kan wel verschillen per beroep, of men zich hier aanhoudt. In bijvoorbeeld ziekenhuizen zal altijd personeel aanwezig moeten zijn, en dus ook op feestdagen. Datzelfde geldt voor beroepen zoals kok, taxichauffeur of ordehandhavers. Vaak worden er op feestdagen wel extra toeslagen uitgekeerd, wordt deze werkdag gecompenseerd of minstens zo fijn mogelijk gemaakt voor de werkende krachten.